Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

Paddla och vandra bland myskoxar, 4 dagar (4232)

Det här är en kajak- och vandringstur i den Grönländska vildmarken där vi har möjlighet att komma tätt inpå de magnifika myskoxarna. I landskapet utanför Kangerlussuaq bland fjällsjöar, slätter och inlandsis spenderar vi 4 dagar tillsammans med vår grönländske guide.


Foto: Jens-Pavia Brandt

Vårt tältläger vid Myskoxsjön erbjuder en mycket unik sak: möjligheten att paddla i en sjö långt från vägar och civilisationen i en vildmark med myskoxar och en och annan ren. Under våra två paddeldagar kommer vi söka möjligheter att komma tätt inpå dessa magnifika djur. Myskoxen är, trots sitt namn, världens största får. I det här området kommer det inte många människor och myskoxarna är de som regerar. Naturen här är perfekt med torra slänter som vetter mot syd, en höglandsplatå där vinden fläktar - perfekt en varm dag, samt lite fuktigare frodiga ängar på lägre höjd. I det här vackra landskapet gör vi även vandringar upp till fin utsikt över inlandsisen, landskapet och floddeltat.När vi paddlar så försöker vi komma riktigt nära myskoxarna och det går förvånansvärt bra då myskoxarna inte ser oss i kajak som något hot och vi kan komma så nära som 10 meter! Ett minne för livet! Till middag så består menyn av lokalt jagad myskoxe, ren, snöhare etc. och vi plockar örter direkt i naturen som vi kryddar vår mat med.
 


Förbereder middagen på grönländskt vis.

Vår guide Jens Pavia Brandt
Jens-Pavia född 1975 är uppvuxen i Nuuk och har sedan barnsben haft ett stort intresse för naturen och specifikt det som den grönländska naturen har att erbjuda.

Han har tidigare jobbat som navigatör och seglat 7 år längs kusterna runt Grönland och i vattnen mellan Grönland och Danmark. Han har även jobbat som observatör och chef för ispatrullen i Narsarsuaq.

Jens-Pavia startade paddla kayak år 2000 främst för att kunna ta sig runt tyst utan störande oljud från någon motor. Tanken på att ta sig fram för egen muskelkraft utan att vara beroende av bränsle eller mekanik är även en egenskap som tilltalar Jens Pavia. Jens Pavia är certifierad kajakinstruktör "BCU 4 star leader - Sea Kayak".

Jens Pavia älskar vildmarkslivet i Grönland med havskajak, vandring, fiske och jakt och bor i Kangerlussuaq.

Tips: Många av bilderna på denna sida kan ni klicka på och få upp en större version.

 Resedatum (4232)
  2019:

Tillgänglighet uppdaterad 190225

5 - 9 juli (6 platser kvar)
9 - 13 augusti (6 platser kvar)
13 - 17 augusti (6 platser kvar)
19 - 23 augusti (8 platser kvar)
 

 Pris (SEK) pris per person
  Pris: 7315
 
 Priset inkluderar
 

Båda alternativen
• 4 dagars paddling och vandring
• Transfer mellan flygplatsen och Lake Ferguson
• Alla måltider under turen från lunch dag 1 till lunch dag 4
• Engelsk- och danskspråkig grönländsk guide
• Kajak
• Kapell
• Flytväst
• Tält.
• Sovsäck
• Liggunderlag
• Tält
• Matlagningsutrustning
• Bestick och tallrikar
• Satellittelefon för hela gruppen (för nödsamtal)

Tilläggsprogram
Vi hjälper gärna till med att boka flyg och flera dagar i Kangerlussuaq. Kanske en heldag uppe på inlandsisen? Eller kanske resa vidare till Ilulissat och ha ett helt program där? Kontakta oss så hjälper vi till! info@gronlandsresor.se 08-556 269 70
 

 Priset inkluderar inte
  • Flygbiljetter
• Myggnät
• 2 halvliters vattenflaskor
• Rese- och avbeställningsförsäkring
(Kan dock köpas direkt här på webben)
 

Program
Dag 1                   
Ankomst till Kangerlussuaq och transport till Lake Ferguson. Härifrån så startar vi med att vandra ca 14 km till vårt tältläger vid Myskoxsjön. Se till att bara packa ryggsäcken med det ni kommer att behöva de närmaste dagarna. Tält, med sovsäckar, liggunderlag och köksutrustning är redan på plats i lägret. Vi har stora chanser att redan under denna vandring stöta på myskoxar och även ren och fjällräv om vi har tur. Vandringen går genom ett vackert varierat landskap och kan uppfattas som något utmanande, men vi har lätt packning och vi tar det lugnt och stressar inte fram.
Vandring 14 km

Dag 2
Sjön vi paddlar i ligger i ett område i vildmarken som är mycket populärt bland myskoxar och de vandrar ofta nere vid stränderna och betar av den frodiga växtligheten. Vi paddlar och spanar efter myskoxarna och försöker komma så nära det går, kanske så nära som 10 meter!

I en vik gör vi landstigning och gör en vandring upp till en höjd där vi får en fantastisk utsikt över landskapet.
Paddling: 12-20 km
Vandring: 4 km

Dag 3
Idag paddlar vi till en annan del av sjön och fortsätter med att se myskoxar. På andra sidan sjön går vi upp på en höjd där vi får en fin vy ut över den mäktiga inlandsisen, bergen Kiinnarsissut och dalar med floder.
Paddling: 12 km
Vandring: 6 km

Dag 4
Efter att kopplat av med frukost i denna idylliska plats så packar vi ihop och vandrar tillbaka mot Lake Ferguson. Vi tar oss tid att se lite av lämningar från inuitkulturen i området med bl.a. matförråd nedgrävda i marken. I permafrostens landskap så finns det alltid ett kylskåp en bit ner i marken. När vi kommer till Lake Ferguson får vi skjuts tillbaka till civilisationen i Kangerlussuaq.
Vandring: 13 km
 

Resevillkor
Läs resevillkoren här »

   
 

 
 


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor