Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

Ilulissat - isbergens stad + Kangerlussuaq, 6 eller 7  dagar (4098)

Kontrasterna på Grönland kommer verkligen till sin rätt på sommarmånaderna. Isberg som skiftar från kritvitt till turkos inramas av berg i brunt och grönt. I dalarna ligger mattor av prästkragar och nationalblomman niviarsiaqs (praktmjölke på svenska) lila färg. På den här resan vistas vi i två orter. Först besöker vi inlandsbygden Kangerlussuaq där vi har möjlighet att komma upp på den väldiga inlandsisen. Nästa anhalt är Ilulissat, isbergens stad, Grönlands tredje största stad med nästan 4500 invånare och lika många hundar som ligger vid den stora isfjorden med sina gigantiska isberg.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Ilulissat betyder isberg på grönländska. Det kommer inte som någon överraskning för dem som har besökt staden. Ilulissat ligger vackert beläget vid mynningen av den 50 km långa isfjorden. Kangiaglaciären fyller på fjorden med stora isberg och är den mest isbergsproducerande glaciären på norra halvklotet.

Det bor cirka 4500 människor i Ilulissat och nästan lika många slädhundar. Detta vittnar om hur viktig slädhunden fortfarande är som transportmedel, t.o.m. i en modern stad som Ilulissat. De många fiskebåtarna och trålarna vittnar också om fiskets vikt för staden.

Kangerlussuaq betyder "den långa fjorden" och längst in i den 16 mil långa fjorden ligger staden som tidigare var en amerikansk flygbas. Området är rikligt på djur och det finns över 5000 myskoxar och fina fiskevatten i området. Den mäktiga inlandsisen ligger endast en kort bilfärd bort.

Tips: Många av bilderna på denna sida kan ni klicka på och få upp en större version.

 Resedatum
  2021:
6 dagar:
2 - 7 september Få platser kvar!

7 dagar:
17 - 23 augusti (Fullbokat)
 

 Pris (SEK) pris per person
 

Nedan följer indikativa priser som beror på vilket boende som finns tillgängligt. Exakt pris tas fram vid förfrågan.

6 dagar:
Hotellalternativ
Del i dubbelrum 24 600:-
Enkelrum 27 615:-

Vandrarhemalternativ
Del i dubbelrum: 19 900:-
Enkelrum: 22 000:-

7 dagar:
Hotellalternativ
Del i dubbelrum 26 600:-
Enkelrum 29 970:-

Vandrarhemalternativ
Del i dubbelrum: 20 800:-
Enkelrum: 23 300:-

Utflyktspaket standard 3 200:-
• Tur till inlandsisen i Kangerlussuaq
• Kulturhistorisk stadsvandring i Ilulissat
• Vandringstur till gamla boplatsen Sermermiut
• Båttur till isfjorden i midnattsljus (eller kvällsljus)

OBS! Ovanstående priser är dagsaktuella priser och kan komma att ändras. Redan bokade resor ändras dock normalt inte (se resevillkoren)

Resan har ett krav på minst 6 deltagare för att genomföras
 

 Priset inkluderar
 

Båda alternativen
• Flyg Köpenhamn - Kangerlussuaq - Ilulissat t/r.
• Alla skatter och avgifter.

Hotellalternativet
• 4 eller 5 nätter i Ilulissat på Hotel
• 1 natt i Kangerlussuaq på Hotel Kangerlussuaq
• Frukost
• Välkomstmiddag i Ilulissat
• Transfer till/från inkvartering

Vandrarhemalternativet
• 4 eller 5 nätter på vandrarhem i Ilulissat (ej frukost).
• 1 natt på Kangerlussuaq Old Camp vandrarhem inklusive frukost
• Sängkläder
 

 Priset inkluderar inte
  • Rese- och avbeställningsförsäkring
(Kan dock köpas direkt här på webben)
 

Program
Dag 1                   
Avgång med flyg från Köpenhamn till Kangerlussuaq. Inkvartering på hotellet (eller Old Camp om vandrarhemsalternativet är bokat). Informationsmöte. Resten av dagen disponeras fritt men vi rekommenderar en tur upp till inlandsisen (ingår i utflyktspaketet).


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor
Vi möter den mäktiga inlandsisen på vår utflykt.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor
Och vi kommer även upp på inlandsisen. Det är en mäkta känsla att komma upp den isklump som täcker 85% av hela Grönland och är uppemot 3km tjock.

Dag 2
Vi flyger nu vidare till isbergens stad Ilulissat. Passa på att under den 45 minuter långa flygfärden se ut över landskapet och isfjorden när det närmar sig inflygning.

Vi checkar in på Hotel eller vandrarhem beroende på valt alternativ. För hotellboende ingår transfer och för vandrarhemsboende så är det enklast att ta en taxi.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Det förekommer ingen camping på denna resa, men de som tältar på denna plats har en fantastisk utsikt att kliva ut till på morgonen!

Dag 3 - 5(6)
Dagarna disponeras fritt, använd t ex tiden till utflykter och kortare vandringsturer. Starta exempelvis med en guidad ”byrundtur” (ingår i utflyktspaketet), du får då del av stadens historia och kommer runt till de flesta intressanta platserna. Du kan heller inte undgå att se, och speciellt höra, alla stadens slädhundar under tiden i Ilulissat.


En vandring längs stranden när lätt dimma ligger kring isbergen.

Dagarna innehåller riktigt många turer att välja mellan. En tur till Sermermiut, tidigare boplats, rekommenderas. Sermermiut ligger vid Isfjorden och man blickar från land ut mot de stora isbergen. Turen kan göras på egen hand eller med guide. (Ingår i utflyktspaketet)


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Att ta en båttur ut på själva Isfjorden rekommenderas också starkt, att komma nära inpå isbergen är en otrolig upplevelse. (Ingår i utflyktspaketet).


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Det är också en upplevelse att gå en tur nere i fiskehamnen, där det ofta är full aktivitet. Gå förbi ”brættet” –den lokala marknaden - där urvalet av kött och fisk hela tiden varierar. Ta en tur förbi systugan, där olika produkter av skinn, päls och tyg säljs. Vissa butiker säljer traditionellt grönländskt konsthantverk av exempelvis horn och tand. Unna dig själv att äta på de bra restauranger som finns i stan, där man kan prova det lokala grönländska köket.

En dagstur till den kalvande glaciären vid Eqi är också en uppskattat utflykt. Här kommer ni nära en glaciär med en isvägg ca 80-90 meter hög. Ni hör hur isen brakar och det låter som blixt och dunder och när isen ramlar ner i vattnet så frigörs en mängd syre som varit pressat av isen i tusentals år och man hör hur det bubblar i vattnet.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

För att se alla utflykter som vi erbjuder i Ilulissat så gå till vår informationssida om Ilulissat.


Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor

Dag 6 eller 7
Avgång under dagen med flyg till Kangerlussuaq för vidare färd till Köpenhamn där vi landar sent på kvällen eller tidigt på morgonen dagen därpå.

Resevillkor
Läs resevillkoren här »

   
 

 

Klicka för större version


Iskanten Foto: Monica Larsson

 


Isberg i dimma Foto: Monica Larsson