Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
 
     

 Island

Island är ett land med skarpa kontraster. Här finns den största glaciären i Europa samt några av världens mest aktiva vulkaner och varma naturkällor att bada i.

Tack vare läget har sommaren solljus nästan dygnet runt i kontrast till korta vinterdagar med fascinerande norrsken som dansar över himlavalvet. Vintrarna är relativt milda på Island och därför är landet idealiskt att besöka både vinter och sommar.

Här nedan följer exempel på paketresor som vi kan erbjuda. Hittar ni inget som passar så skräddarsyr vi er vistelse på Island så att det passar just era önskemål. Vår Islänning Disa hjälper gärna till!

"Funderar du på att åka till Island? Då är du varmt välkommen att kontakta mig på Grönlandsresor. Jag är islänning och har bott där större delen av mitt liv. Med 30 år inom resebransen känner jag väl till Islands både mer och mindre kända smultronställen. Tillsammans hittar vi den resa  som passar dig bäst! Förutom de färdiga paketen finns det oändliga möjligheter till skräddarsydda resor både för individuella resenärer och grupper. Tveka inte att höra av dig!

Disa Johannsdottir"

För mer information skicka e-post till info@gronlandsresor.se.


Fri avbokning!
2021 - Höstlovsresa på Island 30 okt - 4 nov, 6 dagar (5920)

Besök Island och gör något extra roligt med barnen under höstlovet !

Grönlandsresor erbjuder en fantastisk sexdagars äventyrsresa för både barn och vuxna.

Island är ett barnvänligt äventyrsland och har att erbjuda många olika aktiveteter som både barn och vuxna älskar. Vad sägs om att bada i varma naturbad, rida på en islandshäst, se sprutande gejser, vandra, spana efter norrsken och valar och dessutom äta gott.
Läs mer »


2021 - Island runt med den arktiska kustvägen och Grimsey med svensk färdledare, 12 dagar (5919)

Under denna resa runt hela den isländska kusten får vi uppleva naturliga underverk som Island med rätta är berömt för. Forsande vattenfall, glaciärer och glaciärlaguner, rykande källor, djurliv och vildmark. På norra Island åker vi längs den Arktiska kustvägen som fått utmärkelsen ”Best in Europe” av Lonley Planet. I resan ingår även en dagsutfärd med båt till ön Grimsey - enda stället på Island där man kan komma norr om polcirkeln. Det finns också möjlighet att åka på valsafari, gå på öl-spa och bada i Blå Lagunen.
Läs mer »


2021 - Eld & Is - Island & Grönland, 10 dagar (4800)

Kontrasterna mellan Island och Grönland är verkligen stora. På Island ligger urkraften i jordens inre där vulkaner har format landskapet och gör det än i dag. På Grönland är det istället den enorma inlandsisen som täcker 85% av landet och producerar enorma isberg av ofantliga storlekar.
Läs mer »2021 - Islands höjdpunkter - Island runt på 7 dagar (5650)

Detta är den klassiska resan Island runt där du får uppleva landets mest kända platser och får inblick i historia och geografi på samma gång. Vi ser oräkneliga vattenfall, fiskebyar, fågelparadiset i Mývatn, Europas största glaciär, glaciärlaguner, älvar, geotermiska områden med varma källor. Sist men inte minst besöker vi Gullfoss och Geysir.
Läs mer »


Fri avbokning!
2021 / 2022 - Land & Saga med svensktalande guide, 5 dagar (5917)

En 5 dagars resa som visar dig alla olika sidor av Island med rykande varma källor, mäktiga vattenfall, svarta lavafält och omgivningar som knappast förändrats sedan vikingatiden. Vi besöker historiska platser och sevärdheter som gör Island till ett exotiskt och annorlunda resmål. Trots att mycket är inkluderat i denna resa så finns det även utrymme i programmet för egen tid.
Läs mer »


2021 - Vandring - Laugavegur och Fimmvörduhals, 6 dagar (5200)

Den här turen tar oss till det mest populära vandringsområdet på Island, känt över hela världen för de fantastiska vyerna från vandringslederna. Här vandrar vi från Landmannalaugar till Fimmvörduhalsvulkanen via Thorsmörk. Vi har endast med oss dagspackning på turen, bagaget transporteras åt oss mellan övernatniningsplatserna.
Läs mer »


2021 - Kajaktur - Naturupplevelser på nordvästra Island, 7 dagar (5120)

Finns det något bättre än att få paddla bland vackra öar och fjordar med ett rikt djur och fågelliv? Isafjardardjup och Jokulfirdir (glaciärfjorden), fjordarna på Islands nordvästra hörn, är ett perfekt ställe för paddlare av olika nivåer som vill paddla i vildmarken men ändå inte vara långt från civilisationen. Vi kommer att slå läger på vackra platser och övernatta i bekväma tält.
Läs mer »


2021 - Super-jeepäventyr på Island, 3 dagar  (5600)

Med super-jeep, som är så karaktäristiskt för Island, tar vi oss runt på ett äventyr där vi kommer till platser som man inte når på de vanliga bussresorna.
Läs mer »


2021 - Bilpaket - Island runt, 8 dagar  (5910)

Res Island runt på egen hand i hyrbil. Det är ett härligt sätt att uppleva landets varierade natur och vackra sevärdheter i sin egen takt. Denna hyrbilsresa är åtta dagar, och under den tiden hinner du köra runt hela ön. På vägen upplever du till exempel Geysir-området, Akureyri och nordlandet och de spektakulära östfjordarna. Resan börjar och slutar i Reykjavik.
Läs mer »

 

 

Kryssningar

 


2020- M/S Frams alla expeditioner i Arktis med Island, Grönland och Nordvästpassagen

På denna sida finns alla kryssningsexpeditioner med M/S Fram i Arktis.

M/S Fram gör turer Island runt. Kortare turer på 9 dagar och ett par längre turer på 11 dagar.
Läs mer »


 
   
 

 

 

   
 


Kryssningar

Utflykter