Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
     

Reseförsäkring

AVBESTÄLLNINGSSKYDD:

Vill du få tillbaka pengarna om du måste avboka din resa? Med en Gouda Avbeställningsförsäkring är du försäkrad, om du blir akut sjuk, råkar ut för en olycka, eller om något annat plötsligt och oförutsett skulle hända så du inte kan genomföra resan som planerat. Försäkringen kostar 5 % av resans pris. I det kan du även inkludera andra förbetalda kostnader, till exempel hotell eller utflykter.

Du har också möjligheten att lägga till ”Resans syfte” och betalar då istället 6% av resans pris. Den täcker dig då ytterligare, ifall semestern har ett specifikt syft som t.ex. kajakpaddling eller klättring då kan ju t.ex. en stukad tumme ödelägga semesterplanerna.


RESEFÖRSÄKRING:

När du reser med Grönlandsresor har du möjlighet att välja mellan en Kompletterande Reseförsäkring eller en Heltäckande Reseförsäkring. Båda är anpassade efter hur ditt befintliga reseförsäkringsskydd ser ut.

Kompletterande Reseförsäkring
Om du har ett grundläggande reseskydd som du är nöjd med, exempelvis via din hemförsäkring rekommenderar vi dig att teckna vårt Kompletterande Reseskydd.
Den kompletterande försäkringen löper då hand i hand med ditt befintliga grundreseskydd så att du kan njuta av din semester i lugn och ro.

Ingen självrisk
De flesta försäkringsrelaterade kostnader som uppstår under en kortare semesterresa understiger faktiskt den självrisk du har i din hemförsäkring. Med vår kompletterande reseförsäkring får du ersättning från första kronan, dvs. du betalar ingen självrisk utan för exempelvis vårdkostnader och egendomsskador. I övrigt täcker försäkringen även för övriga självrisker som kan uppstå, exempelvis självrisk vid hyrt fordon.

Förstörda dagar
Skulle du på grund av akut sjukdom eller olycksfall inte kunna utnyttja din semester som planerat kan du få ersättning för de dagar du enligt intyg varit sjuk. Blir du så allvarligt sjuk/skadad att du blir inlagd på sjukhus eller ordinerad vila på rummet mer än halva restiden kan du och din familj få ersättning för hela resekostnaden i form av en ersättningsresa.

Heltäckande Reseförsäkring

Alternativet Heltäckande Reseförsäkring väljer du om du saknar hemförsäkring eller önskar ett mer omfattande reseskydd.

Med en heltäckande reseförsäkring har du full trygghet om något oförutsett händer under din resa. Förutom de moment som ingår i vår kompletterande försäkring har du även alla försäkringsmoment som behövs för att kunna koppla av och njuta av din semester.

Sjukvård
Du får ersättning för dina vårdkostnader om du drabbas av akut sjukdom eller olycksfall under din resa. Försäkringen täcker vårdkostnader till nödvändiga och skäliga kostnader och dessutom finns momentet hemtransport om något allvarligare skulle inträffa. I mesta möjliga mån ställer Gouda Alarm ut betalningsgaranti direkt till vårdgivaren för att bespara dig onödiga kostnader.

Gouda reseförsäkringar kan ni teckna och betala direkt här men det går även bra att beställa dem av oss.

Länk till mer detaljerad information om respektive försäkring finns tillgängligt efter att ni valt försäkring nedan.